Provincie Zuid-Holland: de volgende stap in de expeditie publieke platformen

Hoe ontwikkelen publieke platformen zich? Provincie Zuid-Holland trapt deze zomer de volgende stap af van de expeditie publieke platformen met de summerschool ‘Hoe veranderen publieke platformen de overheid?’ in Den Haag! Tijdens deze belangrijke stap op 23, 28-30 augustus gaan 24 jongprofessionals aan de slag met disruptieve scenario’s rondom digitale platformen. Op 30 augustus presenteren zij hun bevindingen tijdens het slotevent. Heb jij interesse om hieraan mee te doen? Meld je hier aan. Ben je al wat langer in het vak of wil je liever alleen meedoen aan het slotevent op 30 augustus? Meld je hier aan.

We leren steeds meer en gaan steeds dieper in de casus. Er is tot op heden veel gebeurd rondom de expeditie met het optekenen van een manifest, het uiteenzetten van waarden en een canvas platformgovernance. Deze is hier te lezen.

Platformen brengen vraag en aanbod op een efficiënte manier samen. Centraal staat de mogelijkheid voor verbinding en uitwisseling waarbij deelnemers elkaar vertrouwen en voordeel halen uit elkaars aanwezigheid. Die platformen kunnen ook, net als de hele digitale transitie, zorgen voor disrupties in en van de hele samenleving. Net zoals Spotify de muziekwereld heeft veranderd, zo kan ook de overheid veranderen. Daar moeten we nu al over nadenken.