Hoe integreer je databeheer in je bedrijf?

Samenwerking gaat niet vanzelf. Daar horen afspraken bij en dat moet je organiseren en onderhouden. Zo ook in het databeheerproces: als we onze data zo compleet en begrijpelijk mogelijk willen maken, is het belangrijk het hele bedrijf hieraan meewerkt en weet hoe het hieraan kan bijdragen.

Hoe zorg je ervoor dat het databeheerproces niet gereserveerd is voor een persoon of functie, maar dat het van en voor iedereen in de organisatie is? Hoe helpt het je in je dagelijkse werk om data beter inzichtelijk, deelbaar en kenbaar te maken in de organisatie? De gemeente Rotterdam heeft hier veel ervaring in opgedaan en weet inmiddels waar data governance aan moet voldoen, zowel binnen als buiten de gemeentelijke organisatie.

Civity, premium partner van Future City, richt zich op het aanwakkeren van samenwerking in het databeheerproces. Ze helpen steden op een slimme manier gebruik te maken van data en technologie. Zo maken ze steden leefbaarder, duurzamer en inclusiever. Civity helpt om de hele keten te organiseren en regisseren.

Op 8 september bundelen Robert Jansen van Gemeente Rotterdam en Roelof Schram van Civity hun krachten tijdens de Smart Inspiration Session ‘Help! Mijn bedrijf moet aan de de data!’ Ze vertellen je daar hoe je data vanuit thema’s en opgaven realiseert en het vervolgens in de breedte van je organisatie integreert.

Wil jij alles leren over integraal databeheer in je smartcityproject? Meld je hier aan voor de Smart Inspiration Session.