Handboek Digitale Inclusie

15 gemeenten starten met een lokale ketenaanpak om digitale inclusie te bevorderen. Dit doen ze door de Informatiepunten Digitale Overheid (IDO’s) te verbeteren en met een handreiking die samen met de Alliantie Digitaal Samenleven is opgesteld.

Het online ‘Handboek Lokale aanpak voor digitale inclusie’ geeft waardevolle inzichten voor iedereen die zich inzet voor een inclusieve, digitaliserende samenleving. Het heeft tips voor het aanpakken van uitdagingen binnen gemeenten en het ontwikkelen van effectieve plannen. Het gratis handboek is te bekijken op de website van de Alliantie Digitaal Samenleving(link naar andere website). Gemeenten kunnen de ontwikkelingen van de ketenaanpak volgen via een community op het VNG-forum Digitale Inclusie(link naar andere website).

Met 2,5 tot 4 miljoen mensen die met moeite zelfstandig digitale zaken regelen, is het essentieel om de digitale kloof te dichten. Op de website van de VNG staat meer informatie(link naar andere website) over de lokale ketenaanpak digitale inclusie.

Lees hier meer: