EVENEMENTEN

19 X DE AVG, WAT BETEKENT DAT VOOR U? LEER HET OP ONS EUROPEES WETGEVINGSWEBINAR OP 2 JUNI

Er zijn zoveel smartcity-initiatieven dat je soms de bomen door het bos niet meer ziet. En daarom brengen we op 25 mei 2023 in  ‘s-Hertogenbosch alle bomen bij elkaar. Wil je weten welke innovatieve smartcity-initiatieven er zijn die bijdragen aan een leefbare en slimme en sociale stad? Dan mag je de Slimme Stad Parade op 25 mei in het provinciehuis van Noord-Brabant in ‘s-Hertogenbosch niet missen!

Tijdens dit unieke evenement krijg je de kans om kennis te maken met alle smartcity-initiatieven in Nederland en Vlaanderen. Ontdek welke slimme oplossingen er zijn voor het sociaal domein en hoe we de verstedelijkingsopgaven van de toekomst kunnen oppakken. En leer wat digitalisering en technologisering betekent voor de maatschappelijke opgaven van vandaag.

Dus, wil je weten welke smartcity-initiatieven er zijn die bijdragen aan een betere wereld? Wil je het hele bos kunnen overzien? Kom dan naar de Slimme Stad Parade op 25 mei in het provinciehuis van ‘s-Hertogenbosch en laat je inspireren!

Datum: 25 mei 2023, 10.00 – 17.00 uur. Aansluitend is er een groot smartcityfeest, waarvan de locatie nog bekend wordt.

Locatie: Provinciehuis ‘s-Hertogenbosch, Brabantlaan 1, 5216 TV ‘s-Hertogenbosch.

Kosten: Deelname aan de Slimme Stad Parade is gratis, voor het feest en eten rekenen we een betaalde toegang.

Het precieze programma volgt nog. Wil je op de ochtend van het evenement een badge ontvangen?* Meld je dan aan via de knoppen ‘Meld je aan als initiatief’ of ‘Meld je aan als deelnemer’.

En reserveer de avond vast in je agenda, want dan organiseren we een walking diner met aansluitend een slimme stad feest met daarbij een optreden van DJ Environmental (oftewel onze eigen Anita Nijboer). Wil je op de hoogte blijven hiervan? Meld je nu vast aan.

* Meld je je lastminute aan of meld je je ter plekke aan? Dan schrijven we je handmatig in met een blanco badge.

DETAILS EVENEMENT
Datum Donderdag 25 mei 2023
Aanvang 10.00 – 17.00 uur
Locatie Provinciehuis ‘s-Hertogenbosch
Brabantlaan 1
5216 TV ‘s-Hertogenbosch

EVENEMENTEN

19 X DE AVG, WAT BETEKENT DAT VOOR U? LEER HET OP ONS EUROPEES WETGEVINGSWEBINAR OP 2 JUNI

Hoe zet je digitalisering en data in voor de stedelijke leefomgeving met een digital twin? En hoe zorg je ervoor dat iedereen daar dan (veilig) mee aan de slag kan?

Dit zijn een aantal van de grote vragen waar de bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties in Stadscampus de Kien in Deventer gezamenlijk aan werken. Je ontdekt tijdens deze showcase op 7 juni 2023 de digital twin van de Kien en ontmoet de mensen erachter. Aan de hand daarvan onderzoek je hoe jij aan de slag kunt gaan met data, zowel boven als onder de grond.

De Kien is de stadscampus van Deventer waar ondernemers van verschillende bedrijven en studenten samen optrekken in de digitale transitie. De digital twin van de Kien is tevens een van de showcases van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’.

Je vindt alle informatie over dit evenement hier.

Datum en tijd: 7 juni 2023 van 9.30 uur – 17.00 uur.

Locatie: Stadscampus De Kien, Schouwburg Deventer, Leeuwenbrug 2, 7411 TJ Deventer.

DETAILS EVENEMENT
Datum Woensdag 7 juni 2023
Aanvang 9.30 – 17.00 uur
Locatie Stadscampus De Kien
Schouwburg Deventer
Leeuwenbrug 2
7411 TJ Deventer

EVENEMENTEN

19 X DE AVG, WAT BETEKENT DAT VOOR U? LEER HET OP ONS EUROPEES WETGEVINGSWEBINAR OP 2 JUNI

Hoe zet je digitalisering en technologisering in voor ontmoetingen tussen inwoners? Hoe zorg je ervoor dat innovaties activiteiten in de wijk versterken en aanwakkeren? En hoe monitor je of de sociale cohesie ook toeneemt door de inzet van nieuwe middelen en oplossingen? Daarover gaan we in gesprek op 29 juni 2023 (13.00 uur – 16.00 uur) bij de Slimme Stad Showcase van de Zeeheldenbuurt in Sittard-Geleen.

De gemeente Sittard-Geleen laat je tijdens dit bezoek haar unieke aanpak op gebied van burgerparticipatie zien. En we gaan met elkaar op zoek naar innovaties die de sociale cohesie tussen inwoners in een wijk bevorderen, versterken en monitoren in een pitchcarrousel.

Ben of ken je een innovatief idee? Kom dan pitchen op 29 juni 2023!

Ben je benieuwd naar de ‘Tuinman van morgen’ aanpak van de gemeente in deze wijk? En wil je leren hoe je met slimme toepassingen ervoor kunt zorgen dat inwoners elkaar vinden en helpen? En wil je weten hoe je samen met de inwoners een wijk kunt herontwikkelen? Meld je dan aan en kom naar de Slimme Stad showcase-excursie.

Meld je aan | Meld je aan voor het pitchcarrousel

Deze showcase maakt deel uit van het programma van de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Wil je een overzicht van alle evenementen die vallen onder de City Deals ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en ‘Slim Maatwerk’? Klik hier.

Je vindt alle informatie over dit evenement hier.

Datum en tijd: 29 juni 2023 van 13.00 tot 16.00 uur.

Locatie: volgt.

DETAILS EVENEMENT
Datum Donderdag 29 juni 2023
Aanvang 13.00 – 16.00 uur
Locatie Zeeheldenbuurt
Sittard-Geleen

EVENEMENTEN

19 X DE AVG, WAT BETEKENT DAT VOOR U? LEER HET OP ONS EUROPEES WETGEVINGSWEBINAR OP 2 JUNI

Online Inspiratie ‘Digitalisering en SmartCity’

Je bent dagelijks bezig met de grootste maatschappelijke en stedelijke uitdagingen van het moment. Oplossingen zijn steeds vaker moeilijker te vinden, huidige aanpak en maatregelen blijken steeds vaker onvoldoende. Nieuwe technologie en data-gedreven oplossingen kunnen een bijdrage leveren aan de opgaven in onze steden, dorpen en regio’s. Maar hoe?

Om je te helpen de juiste antwoorden te vinden, organiseren de Future City Foundation en haar partners korte, online ‘Smart Inspiration Sessies’. Binnen een half uur leert u over een specifiek onderwerp rondom digitalisering en smart city, wat u direct kunt toepassen. Snel en handig!

De Smart Inspiration Sessies zijn gratis en worden online georganiseerd op donderdagen van 9.00 tot 9.30 uur.

Binnenkort verschijnen hier nieuwe Smart Inspiration Sessies. Wil je updates over de smart inspiration sessions? Volg Future City op LinkedIn en/of Twitter.

DETAILS EVENEMENT
Locatie Online