Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Wooncongres 2024

14 maart @ 9:30 am - 5:30 pm UTC+0

n.t.b

Bij de komende, 11e editie van het Wooncongres van Platform31 en TU Delft staat de noodzaak om de aanpak van het enorme woningtekort te versnellen centraal. Ondanks de hooggespannen ambities en mooie plannen, blijft de realisatie achter op het gewenste niveau. De minister in het nieuwe kabinet kan alle hulp gebruiken om de uitvoering te versnellen. Dit Wooncongres wil zorgen voor extra schouders onder de woonopgave. Met elk van de deelnemers zoeken we het antwoord op de vraag: wat kun jij doen om de nieuwe minister en de vele woningzoekenden door deze wooncrisis te helpen?

De urgentie is helder: woningzoekenden die nu klem zitten binnen afzienbare tijd helpen. Jongeren en ouderen, mensen met weinig en met meer inkomen, met en zonder kinderen, individueel of collectief, in de stad en op het platteland. Bij het realiseren van de beoogde 100.000 nieuwe woningen per jaar doemen er onderweg tal van valkuilen op: goed om te weten hoe we die kunnen omzeilen. Naast nieuwbouw zijn er nog tal van andere, creatieve, misschien zelfs onorthodoxe manieren om woonruimte te creëren. Bijvoorbeeld binnen de bestaande 8 miljoen woningen, op vergeten plekjes, met tijdelijke woningen etc. Deze en andere onderwerpen komen tijdens het congres uitgebreid aan bod.

Programma: 

  • In het ochtendprogramma zetten invloedrijke sprekers vanuit de overheid, woningcorporaties en ontwikkelaars de toon.
  • In het middagprogramma ga je met de andere deelnemers op zoek naar haalbare oplossingen en naar de bijdrage die jij daaraan kunt leveren. Je hebt de keuze uit tien deelsessies over actuele thema’s:- Grondbeleid – Circulariteit en woningbouw

Wat levert deelname je op?

  1. Nieuwe inzichten: in één dag ben je op de hoogte van de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van het wonen en de Nederlandse woningmarkt.
  2. Professioneel netwerk: tijdens het congres kun je je netwerk buiten je eigen organisatie en sector uitbreiden en bestaande contacten verdiepen.
  3. PE-punten: deelname aan dit congres levert 4 PE-punten op.

Meer weten? ga naar Wooncongres – Platform31 | Kennis en netwerk voor stad en regio
_____________________________________________________________

Datum: 14 maart 2024
Locatie: de Eenhoorn Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort.

Gegevens

Datum:
14 maart
Tijd:
9:30 am - 5:30 pm UTC+0
Kosten:
n.t.b
Evenement Categorie:
Site:
https://www.platform31.nl/agenda/wooncongres-2024/

Locatie

de Eenhoorn Amersfoort, Barchman Wuytierslaan 2, Amersfoort.
Barchman Wuytierslaan 2
Amersfoort, utrecht 3818 LH Nederland
+ Google Maps