Met data bouwen aan een leefbare stad – KENNISBIJEENKOMST 30 JANUARI
30 januari @ 3:00 pm - 5:00 pm UTC+0
UITNODIGING KENNISBIJEENKOMST
Met data bouwen aan een leefbare stad
Donderdag 30 januari 2025
Steden wereldwijd staan voor complexe uitdagingen, waaronder toenemende verstedelijking, klimaatverandering, mobiliteitsvraagstukken en woningtekorten. De vraag rijst hoe steden weloverwogen beslissingen kunnen nemen en effectief beleid kunnen ontwikkelen. In deze dynamische context speelt data een cruciale rol. Data vertegenwoordigen niet slechts cijfers en grafieken, maar bieden een fundament voor het bevorderen van goed bestuurde steden waarin burgers gelukkiger, gezonder en duurzamer kunnen leven.
Tijdens een kennisbijeenkomst, georganiseerd door EIT Urban Mobility, op donderdag 30 januari 2025 van 15.00 tot 17.00 uur, worden inspirerende praktijkvoorbeelden gepresenteerd die al beschikbaar zijn. Bovendien gaan wij, samen met een panel van experts en gebruikers, in gesprek over de manieren waarop data optimaal kan worden ingezet om steden te ondersteunen bij het nemen van gefundeerde beslissingen en het verbeteren van beleid- en uitvoeringsprocessen.
Kortom, deze bijeenkomst biedt een vooruitblik op de mogelijkheden die data momenteel al biedt, en hoe deze op een doeltreffende manier in de praktijk kunnen worden toegepast.
Kom je ook? Meld je dan aan via deze link – https://kennislab.typeform.com/to/aYAMlZdj
Programma
15.00 uur | Woord van welkom – Willem Frederik – EIT Urban Mobility |
15.05 uur | Laat je inspireren door uiteenlopende voorbeelden:
Inwoners betrekken bij hun leefomgeving door het gebruik van een digital twin Door Alex Kramer (gemeente Arnhem) en Reind van Olst (BMC) Op basis van verschillende projecten in Arnhem gaan wij in op de vraag in hoeverre het inzetten van een digital twin toepassing zoals Virtual Reality voor toegevoegde waarde zorgt binnen projecten en in het bijzonder bij projecten binnen de fysieke leefomgeving met een participatietraject.
Integraal inzicht om de juiste keuzes te maken voor een herinrichting van wijken Door Anne Dullemond (StrateGis) LIVE laat zien hoe je op een integrale manier data kan worden gebruiken om consequenties van beoogde ingrepen in een gebieden inzichtelijk te maken, om gezamenlijk met verschillende afdelingen binnen gemeente de juiste keuzes te maken voor een optimale gezonde leefomgeving.
Een werkend ecosysteem om Rotterdam duurzamer, leefbaarder en veerkrachtiger te maken. Door Corné Helmons (gemeente Rotterdam) en Mirella Hilgenkamp (Future Insight) Gemeente Rotterdam en Future Insight laten het Open Urban Platform (OUP) zien. Het OUP faciliteert de digitale transformatie van steden door een veilig, open en schaalbaar ecosysteem te creëren. Inmiddels zijn veel partijen aangesloten waardoor we de werking van dit ecosysteem op inspirerende wijze kunnen tonen. Alles met als doel een duurzame, veilige, gezonde en inclusieve leefomgeving te bevorderen. |
15.50 uur | In gesprek* over het gebruik met data met panel bestaande uit:
1. Johnas Van Lammeren – Wethouder ‘Duurzame leefomgeving en biodiversiteit’ in Amersfoort 2. Sonja Hulshoff – DMI-ecosysteem 3. Marcel Broekhaar – Esri 4. Hans Teuben – CAPGemini |
16.45 uur | Korte Wrap Up |
17.00 uur | Napraten tijdens de borrel |
Praat je mee over het gebruik van data? Meld je aan
https://kennislab.typeform.com/to/aYAMlZdj
Locatie
DMI Centre
Barchman Wuytierslaan 10
Amersfoort