Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Earth Valley Zomercafé

3 juli @ 1:30 pm - 7:00 pm UTC+0

Woensdag 3 juli 2024 bruist de Prodentfabriek in Amersfoort met het Earth Valley Zomercafé. Dit event is voor dé koplopers in duurzame innovatie. We praten over de hot topics op het gebied van duurzaam gebouwde omgeving, energie, mobiliteit, klimaatadaptatie en geodata in Utrecht Region. En dat alles in een ontspannen zomerse sfeer.

Waarom wil je hierbij zijn?

  • ​​​​​​​Word gamechanger in onze missie: Sluit je aan bij een gedreven netwerk van gelijkgestemden en werk samen aan een duurzame toekomst voor Utrecht Region.
  • Ontdek Earth Valley’s kracht: Ervaar waar we voor staan en hoe we concrete projecten realiseren die impact maken.
  • Blijf vooroplopen: Duik in de laatste innovaties en inzichten op het gebied van circulaire renovatie, slimme energiesystemen, AI & water, slimme stadslogistiek en digital twinning in de themasessies.
  • Neem deel aan het bruisende netwerk: Maak nieuwe contacten, ga in gesprek met inspirerende mensen en smeed waardevolle partnerships.

Voor wie?
Het Earth Valley Zomercafé is voor gedreven ondernemers, experts en opgavehouders op het gebied van circulaire renovatie, slimme energiesystemen, slimme stadslogistiek, AI & water en digital twinning.

Programma:
13:30 – 14:00 Inloop
14:00 – 15:00 Themasessies – Duik dieper in de hot topics van Earth Valley
15:00 – 15:30 Pauze
15:30 – 16:30 Plenair – Laat je inspireren door de innovaties binnen Earth Valley
16:30 – 19:00 Netwerkborrel met foodtrucks – Ontspan in de zon, geniet van lekker eten en ontmoet nieuwe mensen

Themasessies

Duik in de laatste innovaties en inzichten tijdens de themasessies.

Sessie 1 | De business case voor circulaire renovatie
Steeds meer en vergaande duurzame ambities zet de betaalbaarheid en businesscase van renovaties onder druk. Welke factoren leiden hiertoe en welke oplossingen zijn er? Leer van experts en denk mee over oplossingen voor een positieve businesscase.

Sessie 2 | Met de billen bloot voor een slimmer energiesysteem
Om vooruit te kunnen in de energietransitie moeten we transparanter zijn. Maar waarin en tot hoever? En wat levert het je op? Ontdek en ga in gesprek over wat het voor jou betekent en krijg inzicht in de (financiering)mogelijkheden voor jouw energie-innovaties.

Sessie 3 | (AI)Technologie voor water en klimaat
Artificial Intelligence, sensoring, aardobservatie … Data en nieuwe technologieen zijn nodig voor oplossingen voor de huidige en toekomstige water en klimaatuitdagingen. Wat zijn de recente ontwikkelingen? En wat zijn de ideeën om binnen Earth Valley samen te werken?

Sessie 4 | Gebundeld en schoon: de stad als proeftuin voor toekomstbestendige logistiek
White label goederenhubs, emissievrije zones en vervoer over water waar het kan. Utrecht heeft grote ambities: stadslogistiek moet efficiënter en schoner. Welke plannen heeft de gemeente en waar liggen nog organisatorische en technologische uitdagingen?

Sessie 5 | Digital twin De Wieken: energiegebruik balanceren
Op bedrijvenpark De Wieken Vinkenhoef in Amersfoort werken bedrijven en overheden nauw samen aan een innovatieve Digital Twin van het bedrijvenpark. Hierdoor ontstaat een goed inzicht in de manier waarop de bedrijven op het park energie verbruiken, opwekken en verdelen. Deze Digital Twin helpt in de zoektocht naar oplossingen tegen netcongestie. Denk mee over de plannen en mogelijkheden.

Gegevens

Datum:
3 juli
Tijd:
1:30 pm - 7:00 pm UTC+0
Evenement Categorie:
Site:
https://www.romutrechtregion.nl/event/earth-valley-zomercafe-innovatie/

Locatie

Prodentfabriek
Oude Fabriekstraat 20
Amersfoort, 3812 NR Nederland
+ Google Maps