Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ai in de stad – Kennismaking met Ai voor stad en platteland

12 september

In de tweede week van september brengen we Ai in de Stad. In Breda, de stad die een van de voorlopers is op smartcitygebied in Nederland en daar in 2023 met een Smart City Award voor werd beloond. Maar ook de stad met een Ai-opleiding, een sterke techsector en een leidende positie in de gaming-industrie. We organiseren een tweedaags event dat laat zien hoe Ai de stad kan veranderen en wat daarvan de kansen en bedreigingen zijn.

Ai brengt onze steden tot leven. Met behulp van kunstmatige intelligentie kunnen auto’s autonoom rijden, kunnen professionals in het sociaal domein worden ondersteund in het nemen van beslissingen, kunnen veiligheidsrisico’s beter worden ingeschat, maken gebouwen veel efficiënter gebruik van energie en kunnen boeren hun gewassen heel precies telen. Maar als dat allemaal samen komt lijkt het erop dat de stad op haar gebruikers gaat reageren. De tijd van stenen steden is voorbij. De stad van de toekomst praat met ons, reageert met ons, leeft met ons.

Dat biedt enorme kansen in het fysiek en sociaal domein, op het gebied van veiligheid en op het platteland. Het geeft Nederlandse bedrijven grote kansen. Want wat zijn de ethische consequenties van Ai? Hoe borgen we onze democratische rechtstaat in een zelfdenkende stad? Hoe afhankelijk maken we ons van de techniek? En worden steden geen eenheidsworst als ze allemaal dezelfde Ai gebruiken?

Er zijn genoeg vragen om van te leren, genoeg voorbeelden om te zien en genoeg oplossingen om toe te passen en te beleven.

In september brengen we daarom Ai in de Stad. In Breda, de stad die een van de voorlopers is op smartcitygebied in Nederland en daar in 2023 met een Smart City Award voor werd beloond. Maar ook de stad met een Ai-opleiding, een sterke techsector en een leidende positie in de gaming-industrie.

In de tweede week van september organiseren we een jaarlijks terugkerend evenement over Ai in de Stad. Dat doen we op verschillende locaties in Breda. We ontwikkelen een programma dat laat zien en ervaren wat Ai in de Stad betekent.

We maken daarbij onderscheid in demonstraties (zien), lectures (leren) en workshops (beleven).

We presenteren daarbij toonaangevende sprekers uit binnen- en buitenland, mindblowing ervaringen en kleinschalige leerervaringen.

We focussen op de thema’s: De leefbare en duurzame stad, de veilige stad, de sociale en gezonde stad, de stad en het platteland. En op de rode draden: ethiek & burgerschap, techniek en cultuur.

Dit jaar duur het evenement twee dagen, onze ambitie is om het elk jaar te laten groeien.

… en gedurende de rest van het jaar

Maar het blijft niet bij die ene week en het beperkt zich niet tot Breda. Gedurende de rest van het jaar zien, leren en beleven we Ai ook. Dat doen we vanuit een stuk Breda waar we Ai willen toepassen. En van daaruit zoeken we andere steden die mee willen doen. Want ons stuk BredAi moet kunnen leren van andere stadsdelen. En andersom.

We organiseren daarom verschillende evenementen voor de deelnemende partners: webinars om van te leren, bedrijfsbezoeken om te zien wat er gebeurt en excursies om te beleven.

Zo ontwikkelen we een nieuwe community met vakgenoten die willen over de kansen van Ai in de Stad.

Dit doen we samen…

De gemeente Breda en de Future City Foundation hebben elkaar gevonden in de fascinatie voor de kansen van Ai in de Stad. Maar willen ook begrijpen wat de bedreigingen zijn.

… met u

Maar we doen dat niet alleen. We zoeken partners die ons hierin willen ondersteunen. We willen graag samenwerken met bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en culturele instellingen die net als wij geloven in de kansen die Ai biedt.

Zien – leren – beleven

Ai in de Stad kent de volgende thema’s kent de volgende onderdelen:

Zien – Partners laten hier zien hoe Ai de stad verandert. Deze zaal bestaat uit een verzameling van paviljoens waar voorbeelden te zien zijn van Ai-toepassingen in de stad. Het is geen beurs, op elke stand moet Ai namelijk via demonstraties echt tastbaar worden gemaakt. Zo ontstaat een inhoudelijk programma over Ai in de Stad.

Leren – Programma met lezingen over Ai in de stad. Hier willen we graag topsprekers uit binnen- en buitenland de ruimte geven om hun visie te geven, maar is er ook ruimte voor nieuw geluid, voor unconference, voor debat.

Beleven – Partners geven hier workshops waar je Ai echt beleeft. Maar ook: stadswandelingen, de detoxdome, Ai-diner, enzovoort

Meer weten? kijk dan hier: AI CITY | Waar innovatie en stadsleven samenkomen (ai-city.nl)

______________________________________________

Datum: 12 september 2024
Locatie: In Breda

Gegevens

Datum:
12 september
Evenement Categorie:
Site:
https://ai-city.nl/congres/