De proeftuin van Sittard-Geleen: Zeeheldenbuurt

Aan het woord: Marjolein Pauly van gemeente Sittard-Geleen

In Proeftuin Zeeheldenbuurt werken we hard aan vernieuwende oplossingen voor de uitdagingen waarmee we in Sittard-Geleen worden geconfronteerd. We staan met enthousiasme achter innovatie en werken samen met de bewoners, ondernemers en organisaties in de Zeeheldenbuurt om een betere toekomstbestendige leefomgeving te creëren.

🌱 De Proeftuin: Binnen deze innovatieve speeltuin pionieren we op drie specifieke gebieden: de slimme stad, klimaatadaptatie en participatie. Onze missie is het bevorderen van het vertrouwen van bewoners, het faciliteren van leren door toegepaste innovatie en het delen van inzichten.

Ons Pilotexperiment: Als onderdeel van de proeftuin introduceren we ons pilotproject: de Herinrichting van Klimaatbestendige Straten. In samenwerking met ondernemers, belanghebbenden en bewoners onderzoeken we hoe digitale technologie een essentieel onderdeel kan zijn van een brede co-creatiebenadering.

🌍 Herdefiniëren van Co-creatie: Ons pilotproject onderzoekt het potentieel van digitale tools en technieken om niet alleen te helpen, maar echt de manier waarop we openbare ruimtes herontwerpen en onze buurt duurzamer maken, te transformeren. We streven ernaar verder te gaan dan de traditionele methoden van participatie en civiele techniek en te ontdekken hoe digitale technologie volledig nieuwe vormen van co-creatie mogelijk maakt.

Voor meer informatie: Gemeente Sittard-Geleen