Dansend 2024 in

Jan-Willem Wesselink, programmamanager – Dit gaat over de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’

We kijken terug op een bijzonder en feestelijk jaar voor onze City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’. Een jaar dat begon met de tweede fase van de City Deal In januari verlengden we de City Deal met 62 partners. Een jaar waarin de NGF-aanvraag voor het DMI-ecoysteem werd toegekend en waarmee de borging van onze werkzaamheden kan beginnen. Daar zijn we erg trots op. Maar ook een jaar waar in we leuke nieuwe dingen deden. We organiseerden een Parade, een Top-dag en een dansfeest.

Lees daarover meer in het jaarverslag: Klik hier

Door dat dansfeest moest ik terugdenken aan een al wat ouder filmpje op internet over het belang van de first follower. Het filmpje staat hier op Youtube. In het filmpje legt slow thinker Derk Sivers uit dat het niet gaat om de pionier, maar om de eerste volgers. Ik denk dat we dat allemaal herkennen. Het is best leuk om voor de troepen uit te lopen, maar het is eenzaam en zinloos als er niemand meedoet.

De City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ begon in 2018 met een stuk of 10 first followers die besloten een boek te maken. Na het boek kwam de City Deal en zo ontstond een incrowd van 62 partners die in januari de City Deal opnieuw tekenden. Uit die incrowd is een beweging ontstaan. En die heet het DMI-ecosysteem. In die beweging komen veel  andere incrowds samen. Een brede rivier heeft vele bronnen en wij zijn er trots op dat we een van die bronnen zijn.

Daarmee breekt de volgende fase aan. De slimme stad is niet langer een idee, maar een vakgebied. Binnen het DMI-ecosysteem vinden we onze vakgenoten. 2024 benutten wij om te borgen wat we de afgelopen jaren hebben bedacht en geleerd. Maar ook om nieuwe dansjes te beginnen. Want we blijven dansen. En we hopen dat jullie mee blijven dansen.