KANSEN PAKKEN VOOR
ONZE INWONERS

RUIMTE VOOR EEN CHAPEAU

Het gaat niet over technologie! Het gaat om de stad

Nederland kent aan aantal grote maatschappelijke, stedelijke opgaven op het gebied van wonen, klimaat, digitalisering, mobiliteit, energietransitie en informatiesamenleving. Onze huidige aanpak is steeds vaker onvoldoende, mede door de verstedelijking en omdat wij ook steeds hogere eisen stellen aan ons milieu en onze gezondheid. De uitdagingen vragen dus om andere oplossingen.  Moeten wij daarom ons niet de vraag stellen of wij in onze steden, dorpen en regio’s niet meer moeten doen met digitalisering en technologische ontwikkelingen. Recente rapporten van het G40 Stedennetwerk laten immers zien dat deze nieuwe ontwikkelingen een grote bijdrage kunnen leveren aan de uitdagingen waar wij voor staan. Goede voorbeelden zijn er al lees verder >

Let’s work together on your PROJECT

Een slimme stad, zo doen we dat

Er komen steeds meer mogelijkheden op een steeds breder vlak beschikbaar. Op deze website willen wij digitalisering, technologisering en innovatie concreter voor het voetlicht brengen. Voorbeelden laten zien, initiatieven nemen om samen aan de slag te gaan, uitdagingen met elkaar te bespreken en praktische tips geven. Andere gemeenten laten zien waar ze mee bezig zijn, verschillende collegae inspireren en vertellen waarom zij gebruik maken van de nieuwe mogelijkheden en niet onbelangrijk: hoe ze in hun gemeente de ‘Smart City’ organiseren. Zodat wij uiteindelijk steeds meer de kansen kunnen pakken, nieuwe mogelijkheden die voor handen zijn inzetten om het welzijn en de welvaart van onze inwoners te vergroten, een gezondere leefomgeving te kunnen creëren en beter omgaan met de uitdagingen onze aarde.

workshops en events

MENINGEN VAN ANDEREN

Sommigen zijn verder dan andere. Zo is het altijd geweest. Op het gebied van digitalisering en technologisering is dat niet anders. Maar deze ‘voorlopers’ kunnen uiteindelijk wel een vliegwiel zijn voor gemeenten, bedrijven en organisaties. Laat u inspireren door anderen. Hoe denken zij over digitalisering en innovatie op het gebied van techniek en wat doen ze er al mee?

Paul Depla
Burgemeester van Breda / Voorzitter G40

Shahid Talib
Directeur Smart City bij Heijmans

Fleur van Beem
Executive Director Digital Transformation bij Vodafone Ziggo

Ingrid Thijssen
Voorzitter VNO-NCW

TERUG EN VOORUITKIJKEN MET EXPERTS

Ongeveer 20 jaar geleden vroegen wij ons af wat wij met een mobiele telefoon moesten. Niemand zag het voordeel ervan in. 20 jaar verder is de mobiele telefoon niet meer weg te denken. Een ontwikkeling die erg snel is gegaan en kansen biedt voor de toekomst.